Arienne.Net Muziekinstrumenten Ideeën

 • Blokfluit
 • Flessenorgel
 • Schudkoker
 • Trommel

 • Blokfluit

  Wat heb je nodig?
  - keukenrol
  - verf
  - schaar

  Hoe maak je het?
  Verf de keukenrol en laat deze goed drogen. Druk de bovenkant iets plat en knip de zijkantjes er vanaf. Maak gaatjes van boven naar beneden en de blokfluit is klaar om mee te gaan playbacken.


  Flessenorgel

  Wat heb je nodig?
  - flessen
  - water
  - touw

  Hoe maak je het?
  Vul de flessen met verschillende hoeveelheden water. Je kan de flessen ophangen en er met een stokje langs gaan om er muziek mee te maken of vast houden en er op blazen, zodat je met elkaar een orkest vormt.


  Schudkoker

  Wat heb je nodig?
  - wc-rolletje
  - rijst
  - verf
  - stevig papier
  - schaar
  - lijm

  Hoe maak je het?
  Verf het wc-rolletje en laat deze drogen. Knip uit het stevige papier twee rondjes, zodat het wc-rolletje dichtgeplakt kan worden. Plak het rolletje aan een kant dicht en vul hem met een beetje rijst. Plak nu de andere kant dicht en de schudkoker is klaar.


  Trommel

  Wat heb je nodig?
  - bus (bijvoorbeeld de verpakking van Jodenkoeken)
  - ballon
  - verschillende kleuren papier
  - lijm
  - schaar

  Hoe maak je het?
  Versier de bus aan de buitenkant met stukjes papier, dit kan bijvoorbeeld ook met verf. Knip van de ballon het tuitje af en span de ballon over de bovenkant van de bus en de trommel is klaar.
  Disclaimer: De makers van deze site hebben onderzocht of er copyright rust op de gebruikte bronnen. Indien dit het geval is plaatst Arienne.Net de desbetreffende bron niet op de website. Mocht dit desondanks toch het geval zijn, meldt dit dan alstublieft en we zullen (indien gegrond) deze content dan van de site verwijderen.